İp Sanatı

Merhaba sevgili okurlar. Bu yazımda sizlere güncel bir sanat olan ip sanatından  (thread art) ve matematikle olan ilişkisinden bahsedeceğim.

Günümüzde matematik ve geometriyi eğlenceli ve dikkat çekici kılmak için birçok yöntem geliştiriliyor. İp sanatı da bu tekniklerden biri aslında. Fakat ip sanatı yeni geliştirilmiş bir teknik değil. Bizler pek duymamış olsak da Mary Everest Boole ip sanatını 19. yüzyılın sonlarında henüz daha çocuk yaşlarında keşfetmiştir. İlerleyen yıllarda bu keşfini bir amaca bağlamış tabi ki. Boole ip sanatı ile çocuklar için özellikle geometrinin daha eğlenceli ve ulaşılabilir kılınabileceğini göstermiştir. Yalnızca çocuklar değil herkes için geometrinin anlaşılabilir bir bilim olduğunu anlatmak istemiştir. İp sanatı ile hem eğlenerek hemde henüz hiçbir geometrik bilgiye sahip olmadan okul öncesi gruplarda dahil olmak üzere okullarımızda bir çok etkinlik düzenlenebilir. İp sanatı çocuklara ileri ki geometri hayatları için bir altyapı oluşturacaktır.

 

İp sanatını ister kalem, kağıt ve cetvel ile, isterseniz de renkli ipler ve çiviler ile yapabilirsiniz. Belli bir örüntü ile çizdiğiniz doğrular ile eğriler oluşturabilir ve hayal gücünüzü kullanarak farklı şekiller elde edebilirsiniz. Bu işlemler çocuklar için zor gözükse de oldukça basittir.

Çocuklar için daha da kolay kılmak isterseniz eğer diye internette dolaşırken rastladığım ve eğitici olduğunu düşündüğüm bu ürünü sizlerle paylaşmak istedim.

http://www.okuldunyasi.com/ip-sanati.html

Ve ip sanatı hakkında daha eğlenceli ve detaylı fikirler arıyorsanız tıklayınız

İyi eğlenceler.

 

Yorum bırakın